איך זה לבשל עם סירים לאינדוקציה?

איך זה לבשל עם סירים אינדוקציה?

 

בישול בסירים אינדוקציה מבוסס על העברת אנרגיה מגנטית המאפשרת דרך מהירה ויעילה לבישול, זאת במקום להבה או אלמנט חשמלי. חימום מהיר יותר וקיצור זמן בישול, שליטה יעילה וקלה בטמפרטורה, אי התחממות ידיות הסירים אלו ועוד מבססים את השימוש בכיריים אינדוקציה לדרך מהפכנית ליותר ויותר פופולרי במגוון של מטבחים בבית.

 

מהם היתרונות של בישול על כיריים אינדוקציה?

 

 

בטיחות : משטח הבישול נשאר קריר גם במהלך מחזור הבישול. כיריים אינדוקציה בטוחים מאוד כי אין להבה פתוחה או אלמנט חשוף לעומת גז או חשמלי. בנוסף ידיות הסירים אינן מתחממות.

 

קל לניקוי: פני השטח של כיריים אינדוקציה אינו חם, ולכן גם אם נוזל גולש או נשפך הוא אינו נדבק

 

מהם כלי בישול עם תחתית תואם אינדוקציה ?

 

לא כל הסירים והמחבתות שיש במטבח מתאימים לשימוש על כיריים אינדוקציה. מאחר וטכנולוגיית האינדוקציה משתמשת בכוח של מגנטיות, תחתית כלי הבישול חייבת להיות עם מגנטים ולכן יש לחפש את הסימן בתחתית הסיר או על גבי האריזה. מסיבה זו, כלי בישול עשוי אלומיניום, נחושת או זכוכית, כולל פיירקס לא יתאימו לכיריים מסוג אינדוקציה.

 

כלי בישול אינדוקציה, חייב להיות עשוי חומר מגנטי מבוסס, כגון ברזל יצוק או נירוסטה מגנטית. מותגי כלי בישול כגון ארקוסטיל, פוד אפיל, gerblon, black marvel ועוד מותגים נוספים, מתאימים לעבודה בכיריים אינדוקציה כיוון שהם עם תחתית מגנטית.

 

כאמור, יש לחפש סימון מתאים בתחתית כלי הבישול ועל גבי האריזה המאשרים כי כלי הבישול מתאים לשימוש בכיריים מסוג אינדוקציה. דרך נוספת לבדוק אם כלי הבישול, שברשותך, מתאים לשימוש בכיריים אינדוקציה, היא להצמיד מגנט כלשהו לכלי הבישול ולבדוק הצמדות המגנט. אם המגנט נצמד, ניתן להניח כי מדובר בכלי המתאים לכיריים אינדוקציה.