מחבת שקשוקה מיני 16 ס"מ PICCOLO
מיוצרים מאלומניום טהור בתהליך יציקה רב שכבתי.
חלוקת חום שווה ויעילה – לבישול מיטבי וחסכון בזמן ובאנרגיה.
בטוחים לשימוש – עם ציפוי PFLUON MARBLE רב שכבתי, מונע הדבקות, ללא PFOA, קדמיום, או עופרת.
מסייעים לשמירה על הבריאות – מיועדים לשימוש מופחת בשמן.
מתאימים לכל סוגי הכיריים: גז, חשמל, קרמי, הלוגן ואינדוקציה.
מתאים לשימוש בתנור.
מתאימים לשטיפה במדיח כלים אך מומלצת שטיפה ידנית.
חזקים במיוחד – עמידים בשימוש לשנים רבות.
איך להכין שקשוקה?
המתכון הזה יספק לכם שקשוקה נהדרת, עשירה בטעמים. לאחר שתתמחו בטכניקה הבסיסית, תוכלו להוסיף תוספות לפי טעמכם.
מתכון לשקשוקה מסורתית
חומרים:
שמן זית
1 בצל קטן, קצוץ (3/4 כוס)
1 פלפל אדום בינוני, קצוץ (1 כוס)
6 שיני שום כתושות
3 כפות של רסק עגבניות (50 גרם)
5 עגבניות, בגודל בינוני, קצוצות (800 גרם)
2 כפות של פפריקה
קמצוץ כמון (1/8 כף)
1 כפית מלח
1/2 כוס מים
4 ביצים
פטרוזיליה קצוצה
לחם טוב להגשה
ההכנה:
מזגו מעט שמן זית למחבת עמוקה או מחבת טיגון על חום בינוני. הוסיפו את הבצל, והניחו לו להיטגן כמה דקות, עד שהוא מתרכך קלות. ערבבו מדי פעם. הוסיפו את הפלפל האדום וטגנו אותו עד שגם הוא מתרכך מעט. הוסיפו את השום, וטגנו עד להשחמה קלה.
הוסיפו את רוטב העגבניות וערבבו, עד לקבלת גוון מעט חום. הוסיפו את העגבניות הקצוצות, המים, פפריקה, כמון ומלח. ערבבו את כל המרכיבים עד שהשתלבו היטב. כסו את המחבת ותנו לרוטב להתבשל על אש נמוכה למשך כ-10 דקות, עד שהעגבניות התרככו ומתחילות להתפרק. הרימו את המכסה וערבבו מדי פעם.
כאשר העגבניות מבושלות, הרימו את המכסה וערבבו שוב. טעמו את הרוטב ותקנו את התיבול בהתאם לטעמכם.
הוסיפו את הביצים, אך לא בדרך המוכרת לכם, אלא באמצעות כף שתסייע לכם להכניסה לרוטב: פצחו ביצה לתוך המחבת. באמצעות הכף, ארגנו את החלבון והרוטב בצורה כזאת שהחלמון יהיה מתחת לפני השטח של הרוטב.
כסו את המחבת וכוונו על אש נמוכה עד שהחלבון מוכן, כ- 5-8 דקות. לאחר מכן, הסירו את המכסה, פזרו פטרוזיליה קצוצה והגישו מיד. אם השקשוקה מחכה יותר מדי זמן, או נשארת מכוסה, החלמונים יהפכו למוצקים.
זמן אספקה | עד 3 ימי עסקים |
---|---|
אחריות | לשנה |