כלים למיקרוגל


 

בישול במיקרוגל זו לא מילה גסה

כולנו ממהרים ורוצים להספיק את המשימות היומיומיות בעבודה או בבית. וכולם יודעים שבישול במיקרוגל זו שיטה מהירה, יעילה, דלת שומן וקלוריות . חברת סיסטמה הניו זילנדית ידועה בפיתוח כלי פלסטיק צבעוניים ושימושיים לאיחסון, נשיאה, חימום ועכשיו גם בישול במיקרוגל.

כיצד משתמשים בכלי אידוי למיקרו ?
• על גבי המכסה ישנו לחצן אידוי, על מנת להבטיח תהליך אידוי יעיל יש לשמור על המכסה סגור כל עוד הכלי נמצא בשימוש. לאחר סיום תהליך האידוי יש ללחוץ את לחצן האידוי כלפי פנים הכלי על מנת לשחרר את האדים הכלואים בכלי.
• הכלי מכיל שלושה חלקים: גוף הכלי, מסננת ומכסה. בגוף הכלי ממלאים מים על מנת לזרז את תהליך האידוי ועל גבי המסננת מניחים את הירקות, הבשר או הדגים שרוצים לבשל. יש לשים לב כי המים לא נוגעים בירקות או בבשר על מנת שלא ייהרס תהליך הבישול. 
• יש לקחת בחשבון כי גם לאחר הוצאת הכלי מהמיקרוגל תהליך הבישול ממשיך למספר דקות, זאת בשל החום ש"נכלא" בגוף הכלי. רצוי לקחת "זמן בטיחות" ולהוציא את הכלי מספר דקות קודם.
• בכלי הייעודי למיקרוגל של בית סיסטמה ניתן לבשל ירקות, בשר, עוף ודגים, אין להשתמש בכלי לבישול בתנור, בגריל או בכיריים.

טיפ - בישול במיקרוגל 
• ירקות שורש קשים כמו: תפוחי אדמה, בטטה ודלעת, יש לנקב את הירק במס' מקומות שונים על מנת להבטיח תהליך בישול אחיד.
• מאחר ותהליך החימום במיקרו הוא מהצדדים ואל המרכז יש לשים לב לאופן בו מניחים את הירקות על גבי המשטח. את הירקות הקשים דוגמת הגזרים, הכרובית ותפו"א יש להניח בדפנות המשטח, ואילו את הירקות הרכים יש להניח במרכז המשטח על מנת שכל סוגי הירקות יתבשלו בצורה אחידה.
• את הירקות יש לחתוך בצורה אחידה ורק אחר כך להכניס למיקרו לבישול, זאת על מנת להבטיח בישול אחיד של כל המרכיבים.
• ישנם ירקות הנוטים להידבק למשטח בעת הבישול, לכן, יש לרסס את המשטח בספרי שמן או להזליף מעליו כמה טיפות שמן זית ע"מ למנוע את ההדבקה. במידה ובכל זאת נדבקו הירקות יש לפזר על המשטח מעט סודה לשתייה ומים חמים שיקלו על תהליך הניקוי. 
• למרכיבים מוקפאים יש נטייה להתקשות בעת הבישול במיקרוגל, לכן מומלץ להפשיר את המרכיבים כמה דק' או לטבול אותם במים חמים לפני שמתחילים בתהליך הבישול.

יש המון רעיונות לבישול ואידוי במיקרוגל הנה דוגמא אחת:

חזה עוף ברוטב ברביקיו להכנה במיקרוגל 
• 1 חזה עוף נקי, חתוך לרצועות
• מלח ופלפל לפי הטעם
• 2 כפות רוטב ברביקיו מוכן

אופן ההכנה:
מתבלים את חזה העוף במלח ופלפל, מניחים על המגש, ממלאים מים בתחתית הכלי , סוגרים את הכלי ומבשלים במיקרו במשך 2.5 דקות.
מוציאים את המגש, שופכים את הנוזלים.
מחזירים את העוף לכלי הפעם ללא המגש, מתבלים בוטב ברביקיו , סוגרים את הכלי ומבשלים במיקרו במשך 30 שניות.